Hvordan håndteres moms?

Hvordan integrationen behandler moms

Opdateret over en uge siden

Momsen på fakturaen beregnes i regnskab

Når der overføres en webshop-ordre til regnskabet, skal momsen genberegnes ud fra de gældende momsregler, der er sat op i regnskabet.

Integrationen validerer, om beløbene stemmer mellem webshop og regnskab, inden en faktura bogføres.

Webshoppen skal håndtere moms

Da momsen på fakturaen skal beregnes i regnskabet, skal integrationen kende beløbet eksklusiv moms. Derfor er det vigtigt, der er opsat momsregler i webshoppen, så beløbet kan skilles før og efter moms.

Ekskl. moms beløbene bruges til beregningen af moms i regnskabet, og inkl. moms-beløbet bruges til validering af totaler.

💡 Det er vigtigt at notere sig, der kan blive regnet ekstra moms på beløbene i regnskabet, hvis din webshop er sat op, så momsen er inkluderet i produktprisen, hvorpå der ikke regnes moms i webshoppen.

👉 For at undgå dette, skal du enten angive i webshop-modulets indstillinger i dit IEX dashboard, at priserne er indtastet inkl. moms, eller fjerne momsen fra produktprisen i webshoppen. Ved begge løsninger, er det vigtigt, der aktiveres moms og opsættes momssatser i webshoppen, så integrationen ved hvilken momssats, der skal benyttes.

For mere info om fejl, der kan forekomme i forbindelse med beregning af moms, se gerne vores artikel om fejl i validering af totaler.

Flere momssatser og valutaer

Valutaen håndteres automatisk i regnskabet.

Ved brug af få momssatser (Indland, EU, udland, momsfri)

På fakturaen der oprettes, tildeles momssatsen ud fra en kombination af leveringslandet/faktureringsland, selve momssatsen på ordren, og hvorvidt er B2C eller B2B.

Den momssats, der tildeles, bruges til at angive den korrekte konto, momszone og/eller varegruppe i regnskabet for at sætte momsen på fakturaen. Hvad, der præcist er styrende for momsen på fakturaen, er helt afhængig af det specifikke regnskab.

Ved brug af flere momssatser (EU-differentieret moms)

Håndtering af flere momssatser kræver, at både din webshop og dit regnskab er klargjort til at understøtte det.

Her anbefaler vi typisk, der anvendes dedikerede funktionaliteter til Moms One Stop Shop (OSS) for at opsætte flere momssatser på den bedste måde. Det adskiller sig imellem regnskaberne, hvordan dette håndteres. Så vi anbefaler, at I kontakter regnskabsudbyderens support for hjælp opsætning i regnskabs systemet samt IEX Support for hjælp til opsætning på integrationen.

Besvarede dette dit spørgsmål?