Udsend fakturamail fra e-conomic

Sådan kan du automatisk udsende en fakturamail fra e-conomic

Opdateret over en uge siden

For at kunne udsende en fakturamail fra e-conomic, kræver det, at integrationen automatisk bogfører dine fakturaer.

Dertil skal du selv fremskaffe SMTP-oplysninger til din mailserver. Dette kan du typisk udbede dig fra din hosting-udbyder eller dit webbureau.

Aktiver automatisk mailudsendelse

Gå til app.iex.dk -> e-conomic -> Indstillinger -> Fakturaindstillinger

Her skal funktionaliteten "Bogfør faktura automatisk" være aktiveret.

Herunder kan du aktivere funktionaliteten "Send bogført faktura via email".

Mail-indstillinger:

SMTP-oplysninger

Her skal du udfylde dine SMTP-oplysninger.

Hertil skal du bruge servernavn, brugernavn, password, port og krypteringsmetode fra din webudbyder eller webhosting.

Indhold i mail

Her kan du forme indholdet af din mail. Din faktura bliver vedhæftet som pdf-fil til den mail, der afsendes.

Her skal du angive afsender-email, emnefelt og mailbesked. Det er ikke muligt at indsætte html eller css i mailbeskeden.

Du kan anvende de givne shortcodes (erstatningsmønstre) til at benytte kundens oplysninger i mailen.

Kopi af mail

Hvis du vil sikre dig, at din mail er blevet afsendt på en nem måde, kan du vælge at få tilsendt en kopi til en selvvalgt mail-adresse. Dette gøres via funktionen "Send kopi af fakturamail". Mailen sendes bcc, så de kunder får ikke denne mail at se.

Test email

Du kan teste om, der er hul igennem på mail-serveren ved at sende en testmail til dig selv.

Fakturalayout

Udseendet og indholdet i layouten for fakturaen er styret i e-conomic. Med integration kan du styre fakturalayout på dine forskellige typer webshop-salg.

Se vejledning til anvendelse af fakturalayouts her

Send EAN-faktura

Igennem integrationen kan du automatisk udsende EAN-fakturaer. Du skal blot krydse af i "Send EAN faktura" for at aktivere dette.

💡 Bemærk, det påkræves, der aflæses et EAN-nummer på webshop-ordren. (Anvender du custom-felt til dette, skal dette felt være angivet i en felt-nøgle på webshop-indstillingerne i IEX, eller være mappet op, så IEX-platformen kan genkende, at det drejer sig om et EAN-nummer).

Eksterne hjælpeartikler:

Søgeord til artikel: OIOUBL-format