WooCommerce e-conomic

Dette er en trin for trin guide til at installere og opsætte WooCommerce til e-conomic IEX plugin'et. Læs mere om e-conomic integrationen her

Hvis du ønsker, at IEX Integration skal varetage installation og opsætning for dig, kan du kontakte os her.

Når du har bestilt integrationen, modtager du login til dit IEX dashboard.

Du skal nu installere IEX plugin'et til din WooCommerce webshop. Dette gør du i dit WordPress dashboard under Plugins og Add new.

Søg efter IEX Integration, tryk på Install Now og dernæst tryk på activate:

Her skal du under Profil  kopiere IEX API-nøglen:
Det er her vigtigt at du også udfylder de informationer som bliver spurgt.

I din WooCommerce shop under IEX Integration skal du nu indsætte IEX API-nøglen, klik Check key og derefter Sanity check. Nu er din integration forbundet med din shop:

Nu skal integrationen forbindes med dit regnskab klik e-conomic og derefter Forbind til e-conomic:

Her vil du blive bedt om at logge ind på din e-conomic profil, for at kunne bekræfte. Her er det vigtigt du kontrollere at dit brugernavn og aftalenr er det korrekte. Tryk på "Tilføj app"

Nu skal du konfigurere e-conomic i IEX dashboard'et under menupunktet Economic:
Her skal der indstilles Standard betalingsbetingelser, Standardlayout, HjemlandBasisvaluta, Standard kundegruppe, Synkroniser kunder på, og Opret kunde som att.

Hvis du ønsker fragt, rabatter og gebyrer overført fra din webshop til dit regnskab, skal du oprette disse som varer i e-conomic med eksempelvis varenumrene fragt, fragtmm, rabat, gebyr og gebyrmm og indsætte disse under Fragt varenr. ekskl. moms, Fragt varenr. inkl. moms, Rabat varenr. Gebyr varenr. ekskl. moms og Varenr. til betalings gebyr med moms.

Under Opdater produkter skal du vælge, om du løbende vil opdatere dine produkter i e-conomic, når du laver ændringer på disse i din shop:

Hvis du ønsker at overføre dine produkter fra WooCommerce over til e-conomic ved ordre oprettelse, skal du under Ordreindstillinger 'Opret produkter automatisk' klikkes til.

Under WooCommerce skal du nu tilføje din shop url. Klik Gem ændringer og herefter Hent ordrestadier og Hent produktstadierafslut med Gem ændringer:

Synkronisering af dine produkter til e-conomic: for at integrationen fungerer korrekt, skal dine produkter have unikke varenumre (SKU) og forefindes i e-conomic. Vælg de produktstadier, du ønsker at overføre til e-conomic eksempelvis 'Published.' Afslut med Gem ændringer og dine nye produkter bliver automatisk overført til e-conomic.

For at synkronisere dine eksisterende produkter fra WooCommerce til e-conomic kan du nu klikke Synkroniser produkter (dette kan kun gøres en gang per døgn, så du skal være sikker på, at alt er sat rigtigt op, før du synkroniserer dine produkter). Dette behøves ikke hvis 'Opret produkter automatisk' er aktiveret fra forrige trin.

Nu skal du under Ordreindstillinger vælge hvilke ordrestadier, du ønsker overført til dit regnskab eksempelvis 'Completed'. Afslut med Gem ændringer. Alle ordrer med de valgte ordrestadier, vil herefter blive overført til e-conomic:

Gå til Indstillinger og ændr status til Aktiv, Aktivér logning og klik Gem:

Din integration er nu klar til automatisk at overføre ordrer, varer og kunder fra din WooCommerce webshop til dit e-conomic regnskab.

For at se om alt virker som det skal, kan du lave en test ordre gennem din WooCommerce og se om ordren kommer rigtigt igennem. Dette kan gøres ved at gå ind under WooCommerce, under orders og trykke Add order.

Opret her en ordre med noget information og nogen vare på sig. husk at udfylde Billing, og udfyld shipping hvis du har fragt tilføjet ordren. Når du har udfyldt dette er det vigtigt at du sætter ordrens status til at være identisk med hvad der står i IEX Dashboarded under WooCommerce. Hvis guiden her er fuldt uden ændringer vil det højst sandsyneligt være 'Completed'.

Tryk hernæst på create og gå til dit IEX Dashboard og tryk på Kørsels-kø. Dette er de processer der kører mellem din WooCommerce og e-conomic. Hvis status er 'Færdig' så betyder det at alt er gået som det skal, og du bør have en ordre i dit e-conomic system som stemmer overens med din ordre fra WooCommerce. Hvis der skulle være fejl, kan der trykkes på ProcessID, og der vil komme en detaljeret process.