WooCommerce til Billy guide

Dette er en trin for trin guide til at installere og opsætte WooCommerce til Billy IEX plugin'et.

Hvis du ønsker at IEX Integration skal varetage installlation og opsætning for dig, kan du kontakte os her.

Når du har bestilt integrationen, modtager du login til dit IEX dashboard. Her kan du under 'WooCommerce' downloade plugin'et (til eksempelvis din computers skrivebord, så du nemt kan finde det) og uploade til din WordPress/WooCommerce webshop.

Du skal nu uploade IEX plugin'et til din WooCommerce webshop. Dette gør du i dit WordPress dashboard under Plugins og Add new.

Søg efter IEX og installer og aktiver IEX plugin'et.

Eller download plugin'et fra wordpress.org her:

https://da.wordpress.org/plugins/iex-integration/

Her skal du under Profil  kopiere IEX API-nøglen:

I din WooCommerce shop under IEX Integration skal du nu indsætte IEX API-nøglen, klik Save Changes og derefter Sanity check. Nu er din integration forbundet med din shop:

Nu skal integrationen forbindes med dit Billy regnskab. Login ind i Billy. Klik Indstillinger og dernæst Adgangsnøgle. I højre hjørne skal du klikke Opret adgangsnøgle:

Giv din adgangsnøgle et navn og en beskrivelse og afslut med Opret:

Du skal nu kopiere adgangsnøglen:

I dit IEX dashboard skal du indsætte adgangsnøglen fra Billy under Billysbilling i Billys API-nøgle feltet. Afslut med Gem ændringer:

Under Billysbilling skal du nu konfigurere integrationen. Vælg Momsgrupper, Valuta og Hjemland. Hvis du ønsker fragt, rabatter og gebyrer oveført fra din webshop til dit regnskab, skal du oprette disse som indtægtskonti i Billy og oprette dem som varer med eksempelvis varenumrene fragt, fragtmm, rabat og gebyr og indsætte disse under Fragt varenr. ekskl. moms, Fragt varenr. inkl. moms, Rabat varenr. og Betalingsgebyr varenr. Se Billys guide til fragt her. Ønsker du automatisk bogføring aktiveret, skal du slå det til under Bogføring Faktura.

BEMÆRK: Automatisk bogføring aktiveres på dit eget ansvar, og vi anbefaler først at aktivere dette, efter integrationen har kørt fejlfrit i mindst 10 dage:

Under WooCommerce skal du nu tilføje din shop url. Klik Gem ændringer og herefter Hent ordrestadier og Hent produktstadier afslut med Gem ændringer:

Synkronisering af dine produkter til Billy: for at integrationen fungerer korrekt, skal dine produkter have unikke varenumre (SKU) og forefindes i Billy. Vælg de produktstadier, du ønsker at overføre til Billy eksempelvis 'Published.' Afslut med Gem ændringer og dine nye produkter bliver automatisk overført til Billy. For at synkronisere dine eksisterende produkter fra Woocommerce til Billy kan du nu klikke Synkroniser produkter (dette kan kun gøres en gang per døgn, så du skal være sikker på, at alt er sat rigtigt op, før du synkroniserer dine produkter).

Nu skal du under Ordreindstillinger vælge hvilke ordrestadier, du ønsker overført til dit regnskab eksempelvis ordrer med stadiet 'Completed'. Afslut med Gem ændringer. Alle ordrer med de valgte ordrestadier, vil herefter blive overført til Billy:

Gå til Indstillinger og ændr status til Aktiv og klik Gem:

Din integration er nu klar til automatisk at overføre ordrer, varer og kunder fra din WooCommerce webshop til dit Billy regnskab. Ordrer bliver oprettet som fakturakladder i dit regnskab, eller hvis du har aktiveret automatisk bogføring som fakturaer.