Shopify til Billy guide

Sådan kommer du hurtigt i gang med din Shopify til Billy IEX integration

Dette er en guide, der hjælper dig med selv at opsætte din Shopify til Billy IEX integration. Ønsker du i stedet, at IEX skal varetage installationen for dig, kan du kontakte os her.

Log ind i din Shopify webshop.
Download IEX App’en fra Shopify App store her:

Klik Install IEX integration for Billy:

Når du har installeret IEX app'en, modtager du en mail med login til dit IEX dashboard, hvor du skal konfigurere din integration:

Nu skal du oprette din API-nøgle i Billy. Den opretter du således:

- Log ind i dit Billy regnskab og klik på Indstillinger og vælg Adgangsnøgler og Klik på Opret adgangsnøgle i øverste højre hjørne af Billy:

- Giv din adgangsnøgle et navn og en beskrivelse og klik Opret:

Log ind i dit IEX Dashboard
Klik på Billysbilling i menuen til venstre:

Nu skal du bruge adgangsnøglen, du oprettede i Billy:

Du kan se din adgangsnøgle i Billy ved holde din musemarkør på det hvide område til højre for Beskrivelse og klikke på forstørrelsesglasset:

Kopier adgangsnøglen ind i Billys API-nøgle feltet i dit IEX Dashboard tryk Gem ændringer:

Under Billysbilling skal du nu konfigurere integrationen. Vælg Momsgrupper, Valuta og Hjemland. Hvis du ønsker fragt, rabatter og gebyrer oveført fra din webshop til dit regnskab, skal du oprette disse som indtægtskonti i Billy og oprette dem som varer med eksempelvis varenumrene fragt, fragtmm, rabat og gebyr og indsætte disse under Fragt varenr. ekskl. moms, Fragt varenr. inkl. moms, Rabat varenr. og Betalingsgebyr varenr. Se Billys guide til fragt her. Ønsker du automatisk bogføring aktiveret, skal du slå det til under Bogføring Faktura.

BEMÆRK: Automatisk bogføring aktiveres på dit eget ansvar, og vi anbefaler først at aktivere dette, efter integrationen har kørt fejlfrit i mindst 10 dage:

Under Shopify i menuen til venstre kan du styre hvilke ordrestadier, du ønsker overført til dit regnskab. Hvis du ikke vælger noget ordrestadie, bliver ordrer automatisk overført på stadiet Paid.

Synkronisering af dine produkter til Billy: for at integrationen fungerer korrekt, skal dine produkter have unikke varenumre (SKU) og forefindes i Billy. For at synkronisere dine eksisterende produkter fra Shopify til Billy kan du nu klikke Synkroniser produkter (dette kan kun gøres en gang per døgn, så du skal være sikker på, at alt er sat rigtigt op, før du synkroniserer dine produkter):

Aktiver din integration under Indstillinger (dette skal først gøres, når du har konfigureret din integration som beskrevet ovenfor). Sæt integrationen fra Pauset til Aktiv:

Din integration er nu klar til at sende data fra din shop til dit Billy regnskab, og ordrer bliver oprettet som fakturakladder i dit regnskab, eller hvis du har aktiveret automatisk bogføring som fakturaer.

God fornøjelse!

Bemærk. Hvis du tidligere har benyttet Abados Billy integration, og dine produkter ikke er blevet tildelt varenumre i dit Billy regnskab og derfor ikke henviser direkte til dine produkter i Shopify, skal IEX Integration oprette dine varer igen.

Du kan vælge selv at oprette dine produkter igen med varenumre i Shopify eller at benytte produkt id’et fra Shopify til at oprette dem automatisk (denne mulighed er klar i uge 42).