Lager, lagerstyring og lagerregulering krav og regler

Der kan opstå forvirring omkring hvorledes lager og tillægsmodulet Lagerstyring i e-conomic fungerer. Dette da e-conomic lager ikke er så fleksibelt, som man måske godt kan antage. Man er derfor nødt til at indordne sig efter flowet i e-conomic lager modul, og her en beskrivelse af de forskellige krav og regler for lager:

Har du aktiveret Tillægsmodulet Lagerstyring i e-conomic kan du få tovejs lager-synkronisering via IEX
Ved lagermodul i e-conomic vil IEX sætte tovejs lager synkronisering op for din aktivering, således at lagersaldo pr. vare sendes tilbage til shoppen ved en lagerbevægelse.

Aktivering af lager-synkronisering
IEX sørger ved oprettelse for at opsætte lager-synkronisering og sætte det deaktiveret. Du kan således gå ind under 'Alle indstillinger > Udvidelser > Webhooks og klikke på 'Vis inaktive webhooks' hvor du kan sætte flueben i aktivering af lager-synkroniseringen. Herefter skal du foretage en lagerregulering for at alle saldo pr. vare sendes til shoppen.

Har du allerede foretaget en lagerregulering er det også muligt at lave en import/export af vare nr. + varenavn. Dvs. du eksporterer en fil ud fra din e-conomic med vare nr. + varenavn og importerer den igen, hvilket vil bevirke at lageret sendes til shoppen på alle varer fra importen.

At lægge varer på lager i e-conomic via en Lagerregulering (import/eksport)
Det er velkendt at IEX integration ikke kan tanke op på lageret fra shop til e-conomic for dig. Det skyldes at denne funktion ikke er understøttet af e-conomic API, da dette foregår via en intern lagerregulering i e-conomic regnskabet (import/eksport).

Regulering af lageret foregår altså via en lageregulering i e-conomic (import/export)  - Se e-conomic guide til lagerregulering her
Lageret i e-conomic afhænger nemlig af et varenummer, kostpris, lagersaldo mm. som skal importeres med i en lagerregulering. Dette gøres på Excel basis.

Lagerbevægelser via en ordre
Lageret kan kun påvirkes via varelinier på en ordre.

En lagerbevægelse vil ske når der oprettes en ordre og tilskrives en varelinie(r) i e-conomic. Således bliver lagersaldoen sendt tilbage til shoppen pr. varelinie - Dette hvad enten det er en shop-ordre via integrationen eller en ordre du selv opretter i e-conomic. Vi kalder det også for en reservations ordre. Sletter du ordren vil lageret blive lagt tilbage på lageret pr. varelinie. Bogfører du ordren vil lageret således også blive bogført og reguleret i shoppen.

Opgradering til 'Igangværende faktura' ikke mulig ved lager - kun ordre eller automatisk bogføring
e-conomic API har en velkendt begrænsning/uhensigtmæssighed der gør, at man ikke kan opgradere ordren til 'Igangværende faktura' i e-conomic, da ordren på den måde mister forbindelsen til lageret.

Det er således kun muligt at få overført ordren til Salg > Ordre i e-conomic for at bibeholde lagerforbindelsen eller du kan få opsat en automatisk bogføring, hvor bogføringen påvirker lagerbevægelsen.

Lokationer
Benytter du lokationer for dit varelager understøtter e-conomic API at man sender lokationen med fra shop til regnskabet. Men e-conomic understøtter desværre ikke lokationer tovejs fra e-conomic til shop. Her er det kun muligt at få den samlede varesaldo med fra e-conomic.

Der kan være ventetid på lager-synkronisering hos e-conomic
Normalvis oplever vi hurtig responstid på lager-synkroniseringen (realtid). Men det er vigtigt at bemærke at der kan være forsinkelser på e-conomic lager i spdisbelastede periode, da e-conomic lager er kø-baseret.

Har du yderligere spørgsmål til lager - kontakt os på telefon 32224344

e-conomic support kan også være behjælpelige med alle tænkelige spørgsmål for lageret.