Opsætning af integrationen
e-conomic
Vejledning til Betalingsopsætning til e-conomic

Anvend betalingsopsætning til at styre betalingsbetingelse ud fra betalingsmetode i webshoppen

Opdateret over en uge siden

Ved hjælp af værktøjet “Betalingsopsætning” kan du via betalingsmetode på ordren styre hvilken betalingsbetingelse og hvilket fakturalayout, der skal gælde for den faktura, der oprettes.

Dette anvendes ofte til at registrere en faktura som betalt i regnskabet, når der kan aflæses en godkendt betaling på webshop-ordren.

For at kunne lave en betalingsopsætning skal du først identificere, hvad betalingsmetoden (type) er navngivet som i den data, der modtages fra webshoppen.

Aflæs betalingsmetode fra webshop

Denne metode virker med alle webshops, der er tilknyttet IEX.

For at kunne aflæse hvilken betalingsmetode, der modtages fra webshoppen, skal der være modtaget en ordre fra din webshop i IEX.

1. Find et eksempel (ordrenummer) i din webshop på en ordre, hvor den betalingsmetode, du vil lave en betalingsopsætning på, anvendes.

2. Log ind på app.iex.dk og gå til fanen Log.

3. Søg ordrenummeret frem ved hjælp af søgefeltet. Hvis ikke ordren fremgår, kan du opdatere ordren i webshoppen for at overføre den.

4. Tryk på log-linjen (eller +) for at folde visningen ud. Find det stadie, der hedder Dispatching order og tryk på VIS DATA.

5. I dataen skal du scrolle ned eller søge efter den linje, der hedder “paymentlines”, hvorunder du finder “type”. Værdien i “type”: er titlen på betalingsmetoden, som du skal kopiere ud (uden anførselstegn).

Opsæt betalingsbetingelse

Når du kender titlen på din(e) betalingsmetoder, kan du lave en betalingsopsætning.

1. Gå til app.iex.dk -> e-conomic -> Indstillinger -> Fakturaindstillinger -> Betalingsopsætning.

2. Her vil du kunne indsætte betalingsmetoden (uden anførselstegn) i feltet betalingstype.

3. Herefter vælger du hvilket fakturalayout og hvilken betalingsbetingelse, der skal anvendes på oprettelsen af fakturaer i e-conomic, når den givne betalingsmetode registreres på en ordre fra webshoppen.
    Modkonto skal ikke udfyldes, men hentes automatisk fra opsætningen af betalingsbetingelsen i e-conomic.

4. Tryk (+) for at tilføje (tilføj evt. flere) og close for at lukke. Herefter skal du huske at gemme indstillingerne i hovedvinduet ved at trykke på Gem oppe i højre hjørne.

Din betalingsopsætning er nu aktiv.

Søgeord til artikel: Finansiel postering,