Spring videre til hovedindholdet
Hvordan synkroniseres produkter?

Hvordan oprettes/opdateres produkter i systemerne, og hvor skal de vedligeholdes?

Opdateret over en uge siden

Overførsel af produkter mellem webshop og regnskab

Integrationen kan automatisk flytte produkter fra din webshop til dit regnskab. På specifikke regnskabssystemer kan produkter flyttes fra regnskabet til webshoppen, hvilket er beskrevet nederst i denne artikel.

I langt de fleste tilfælde anbefaler vi, at produkter overføres fra webshop til regnskab.

Det er vigtigt at understrege, at alle produkter inklusiv eventuelle varianter bør have varenumre tildelt i webshoppen for, at de kan oprettes eller matches med et eksisterende produkt i regnskabet.

Produktoverførsel fra webshop til regnskab

Oprettelse/opdatering af produkter

Du kan på integrationens indstillinger styre, hvorvidt produkter må oprettes og/eller opdateres i dit regnskab. Dette kan indstilles på det specifikke felt, så det er muligt at finjustere, hvordan et produkt oprettes og opdateres.

💡 Vær opmærksom på, at produkterne skal eksistere i regnskabet, førend en faktura kan oprettes.

(Dette gælder i alle regnskaber på nær Dinero, hvor det er muligt at undlade at anvende produkter.)

Vedligeholdelse af produkter

Alt efter, hvilke indstillinger du har sat for oprettelse/opdatering af produkter, vil ændringer på produktet i webshoppen automatisk afspejle sig på produktet i regnskabet.

Når du selv vil oprette nye produkter eller opdatere eksisterende produkter, skal du derfor vedligeholde dine produkter i webshoppen.


Hvornår overføres produkter?

Overførsel af produkter håndteres på to forskellige måder i integrationen:

  1. Produkter overføres igennem dedikeret produktforbindelse. Her overføres produkter, når der sker en nyoprettelse eller ændring på produktet.

  2. Produkter overføres via ordreforbindelse. Når de inkluderes på en webshop-ordre overføres de specifikke produkter, der fremgår på ordren. Med andre overføres produkter, når de bliver solgt.

Varianter i webshoppen håndteres som simple varer (hovedvare uden varianter) i regnskabet

Integrationen anvender ikke varianter i regnskabet. Det betyder, at hvis dine produkter er oprettet i webshoppen som hovedvarer bestående af flere varianter, vil hvert produkt (varianten) blive oprettet som en enkeltstående produkt i regnskabet. Alt afhængig af systemkombination vil der som varenummer blive anvendt enten variantens varenummer eller en kombination af hovedvarens + variantens varenummer.

Mulighed for import (fuld produktkørsel)

Hvis du har behov for det, kan IEX supporten aktivere en fuld overførsel af samtlige produkter i webshoppen. Dette forudsætter, der er varenumre på samtlige produkter, inklusiv eventuelle varianter. Kontakt IEX for at høre nærmere.


Produktoverførsel fra regnskab til webshop

Overførslen af produkter fra regnskab til webshop, kalder vi Flow 3. Dette anbefales kun ved særlige behov, da der er en række begrænsninger forbundet med overførsel af produkter denne vej.

Du kan på integrationens indstillinger styre, hvorvidt produkter må oprettes og opdateres i din webshop. Dette kan indstilles på det specifikke felt, så det er muligt at finjustere, hvordan et produkt oprettes og opdateres.

Kontakt IEX support, hvis du ønsker en forbindelse til at overføre produkter fra regnskab til webshop.

Produkter håndteres som simple varer uden varianter

Integrationen anvender ikke varianter i regnskabet. Det betyder, at når et produkt og/eller variant overføres fra regnskabet til webshoppen, vil produktet blive oprettet som et enkeltstående produkt (hovedvare) i webshoppen.

Produktet skal beriges med billede i webshop

Integrationen overfører ikke billeder som en del af produktdataen. Du skal derfor selv sørge for at tilføje evt. produktbilleder til produktet i webshoppen.

Priser inkl. moms

I flere regnskaber findes der kun et produktfelt for prisen ekskl. moms. Det er derfor ikke muligt at importere prisen inkl. moms til webshoppen, medmindre du anvender et andet felt til prisen inkl. moms, der ikke er tilegnet dette. Du kan kontakte IEX support for at høre nærmere omkring mapping af felter.

Opret som kladde eller udgiv

Med integrationen kan du selv styre, hvorvidt en produkt skal oprettes som en kladde eller udgives direkte i webshoppen.

Mulighed for import (fuld produktkørsel)

IEX kan importere samtlige produkter fra dit regnskab til din webshop, men er underlagt de samme begrænsninger, som beskrevet herover. Kontakt IEX for at høre nærmere.

Besvarede dette dit spørgsmål?