Paymatch til Dinero

Beskrivelse af PayMatch-løsningen, hvor udbetalinger og gebyrer matches med salg fra webshop eller abonnementssystem

Opdateret over en uge siden

Paymatch er en udvidelse til en integration imellem din webshop og dit regnskab.

Paymatch har til formål at matche udbetalinger fra din indløser med de tilhørende salg fra din webshop eller dit abonnementssystem.

💡 En forudsætning for at dine betalinger kan matches er, der i regnskabet findes en bogført faktura for det pågældende salg. Din integration mellem webshop og regnskab skal derfor være fuldt opsat og færdigtestet, og automatisk bogføring af fakturaer skal være aktiveret.

Hvordan virker Paymatch til Dinero?

Din faktura oprettes og bogføres i Dinero. Fakturaen registreres som betalt. Ved betalingsregistrering angives beholdning til en konto, der er oprettet til det formål at håndtere tilgodehavende fra din indløser.

Når rapporten for din udbetaling fra indløseren indlæses i dit regnskab, vil Paymatch oprette posteringer for de enkeltstående salg i kassekladden. Ud fra ordrenummeret fra webshoppen eller et transaktions-ID vil disse blive matchet til den tilhørende faktura.

Der sættes en reference på udbetalings-linjen, der indikerer, hvilken faktura udbetalingen er tilknyttet. Hertil tilknyttes fakturaen som bilag til posteringen.
(Se screenshot for eksempel)

De udspecificerede udbetalinger udligner posteringer på kontoen for dit tilgodehavende hos indløseren, så det er muligt at følge, hvilke fakturaer du har modtaget betaling for.

Gebyrer på udbetalingsrapporten håndteres via en konto, der er dedikeret til håndtering af gebyrer.

Den reelle udbetaling posteres på en samlet linje, som er klargjort til at blive afstemt til banken.

Opgaver til forberedelse af opsætning:

- Opret en tilgodehavende konto for din indløser, kaldet "Tilgodehavende [indløser]"
- Opret en konto til håndtering af gebyrer

Hvordan håndteres opsætning?

Opsætningen varetages af IEX teamet. Der vil blive efterspurgt den nødvendige adgang til din indløser for at kunne varetage opsætningen.

💡 Bemærk: Hvis ikke din integration imellem webshoppen og regnskabet er sat op og er funktionel, vil IEX afgive tilbud på at varetage opsætning og test af denne del af integrationen.