Som en sikkerhedsforanstaltning, validerer integrationen totalerne imellem webshop-ordren og fakturaen i Visma e-conomic for at sikre, at beløberne stemmer før faktura bogføres.

Hvis der er en forskel imellem beløberne på ordretotalen eller momstotalen, vil integrationen undlade at bogføre fakturaen, og i stedet lægge den som fakturakladde. I så fald vil loggen vise fejlen "Error in totals validation".

Ved små differencer på øre-niveau (grundet afrunding), kan du indstille integrationen til at tilføje en ordrelinje, der skriver det givne antal ørers difference på, så dit regnskab stemmer med det beløb, der er trukket i webshoppen.

Det gøres således:

  • I Visma e-conomic skal der oprettes en vare til linjen for øredifference. Denne kan f.eks. have varenummer "diff". Varen skal oprettes i en varegruppe uden moms.

  • app.iex.dk -> Visma e-conomic -> Indstillinger -> Ordreindstillinger -> Aktiver øreafrunding

  • Udfyld linjetekst (f.eks. Difference på øreniveau), indsæt det oprettede varenummer og indstil en afrundingsgrænse. Dette kan f.eks. være 0.10 for en max tolerance på 10 ørers forskel.

    (Hvis afrundingsgrænse overskrides vil fakturaen blive håndteret som kladde, og du får fejlen "Error in totals validation".

  • Gem indstillingerne.

For eksempler på typiske fejl i forbindelse med afrunding på øreniveau, se vores artikel:
Hvad betyder fejl i validering af totaler

Fandt du dit svar?